Nytt udir.no, udir.no

Hurra for nytt udir.no!

ny-forside-udirbetaVi går på lufta med nye nettsider veldig snart. Vi er kjent for å ha veldig mye på hjertet. Det har vi fortsatt, men håper at de nye sidene er enklere å forstå og finne fram i.

Til testversjon

Sjekk: www.udir.no/ny-forside

Sidene er ikke helt ferdige, men vi vil gjerne at du går inn og ser om du finner det du trenger, om du savner noe viktig eller om du ser noen åpenbare feil.

Vi vet at de nåværende nettsidene våre ganske omfattende og til tider noe overveldende. Derfor har vi ryddet, slettet og skrevet om en god del av innholdet. Og vi har laget en helt ny struktur.

Vi trenger fortsatt hjelp

Vi har tatt utgangspunkt i hva dere som bruker nettsiden trenger. Derfor har vi besøkt og snakket med flere av dere underveis. Tusen takk til alle dere som har hjulpet oss! Vi setter utrolig stor pris på alle tilbakemeldinger og all hjelp.

Vi trenger mye hjelp fremover også. Ta gjerne kontakt med oss på redaksjon@udir.no for å gi oss ros eller ris, eller hvis det er noen sider du vil være med å teste i løpet av høsten.

Les mer om nye udir.no

Forrige innlegg Neste innlegg

5 Kommentarer

 • Reply Sigurd Langseth 23. mai 2016 at 18:45

  Hei.
  Jeg synes det er rart at ikke videreutdanning/kompetanseutvikling er en av hovedoverskriftene.
  Søknadsperioden er jo bare i noen måneder på våren, men jeg tror det er mange som ønsker/trenger informasjon hele året rundt.

  • Helene Sommerseth
   Reply Helene Sommerseth 24. mai 2016 at 10:53

   Hei og takk for tilbakemeldingen! Du vil alltid finne det under hovedoverskriften «organisasjon og kompetanse». Det er utfordrende å finne gode merkelapper som dekker alt vi har av innhold, men tanken er at du under den overskriften skal finne alt du trenger for å utvikle en organisasjon. Vi kommer til å gjennomføre brukertester og analysere nettstatistikk fremover nå for å undersøke om folk finner det de er ute etter eller ikke. Hvis vi har overskrifter som ikke treffer, vil vi justere på dem. I søknadsperioden vil vi i tillegg selvsagt løfte videreutdanning opp på forsiden.

 • Reply Erlend Thune 26. mai 2016 at 15:07

  Hei.
  Jeg sendte akkurat mail til «redaksjon» ; med forslag til endringer for videreutdanningssiden. Kort sag så savner jeg muligheten til å kunne filtrere videreutdanningstilbudene etter hvilke som er rent nettbaserte og hvilke som krever samlinger. For de som bor langt unna universiteter og høgskoler er det spesielt viktig å finne frem til disse kursene!

 • Reply Øystein Fagerli 3. juni 2016 at 17:02

  Partene i arbeidslivet samt de som er involvert i og opptatt av fagopplæring fortjener en lett tilgang til aktuell informasjon. Fagopplæring burde være en egen hovedgruppe på forsiden. Slik sidene nå er oppbygd henvender de seg først og fremst til skoler og elever.

 • Reply Kristian 5. juni 2016 at 14:10

  Ser bra ut det her. Nå kommer det jo tydelig frem at det er en statlig nettside. Ikke så mange andre som lar vær å bruke kryptering (SSL/TLS over HTTPS) i dagens nettsamfunn. I dag er det hovedsaklig nettsider som omhandler ikke sensitiv informasjon og som når ut til et mindre publikum, og derfor ikke trenger noen form for verifisering, som ikke bruker HTTPS. Når en 10 åring kan få kryptering gjennom å bruke nettløsninger til en rekke web-hoteller eller en kan få gratis sertifikater fra sertifikat autoriteter som LetsEncrypt (fantastisk open-source prosjekt som jobber for å tillate kryptering gratis og enkelt for alle, https://letsencrypt.org) så ser jeg ikke helt unnskyldningen statlige, høyt budsjettert nettsider har til å la være å bruke kryptering på sine nettsider. (Med høyt budsjettert menes alle nettsider som har mer en 2500kr i året å bruke på sertifikater. Hos GoDaddy koster premium versjonen av sertifikater 2500kr, men man kan få sertifikater for en enkelt nettside for rundt 500kr også. Dette er bare et eksempel, LetsEncrypt gir samme sikkerhet, bare gratis, så pris er hvertfall ikke noe som burde ha noe med saken å gjøre. Det tekniske oppsettet det vil være å gå over til HTTPS, altså prisen en må betale for at noen skal sikre nettsiden kan umulig være høyere enn hva som er brukt på å allerede utvikle den. Å gå over til HTTPS er ikke alltid like enkelt, men å designe en ny nettside fra bunnen er betydelig mye mer arbeidskrevende og dyrere.).

  Nå er ikke udir kanskje den mest kritiske nettsiden når det kommer til lav sikkerhet. Den omhandler ikke veldig sensitiv informasjon fra brukere, men fremdeles så er det ingen grunn til å la være. HTTPS krypterer ikke bare informasjon til og fra brukeren og nettsiden, men det verifiserer også nettsidens domene, noe som vil si at andre ikke kan «hijacke» nettsiden.

  Mvh Kristian (System Admin, Web-Utvikler, Web-Designer, Programutvikler, Spillutvikler, Teknisk Konsulent)

 • Legg igjen kommentar